13 april 2013

Islamism och mänskliga rättigheter

Mänskliga rättigheter och alla människors lika värde är hörnstenar i demokratin. Islamism är en ideologi som anser att religionen islam bör genomsyra hela samhället och styra alla människors liv. Alla ideologier med anspråk på hur samhället bör organiseras måste i en demokrati tåla kritik. Islamismen förespråkar vare sig jämställdhet mellan könen, sexuella minoriteters rätt att ens leva, yttrandefrihet, religionsfrihet eller ett mångkulturellt samhälle. Det är svårt att se hur ett samhälle präglat av islamistiska värderingar skulle kunna kombineras med demokrati och mänskliga rättigheter för alla. Alla som står upp för mänskliga rättigheter och demokrati har ett ansvar att vara tydliga kring detta. Vissa vänsterkrafter har all anledning att fundera igenom huruvida deras fiendes fiende verkligen är en lämplig vän.

Angående reglerna för vilka organisationer som får offentligt stöd är det oacceptabelt om skattemedel går till att finansiera verksamheter som uppenbart bryter mot principerna om demokrati och alla människors lika värde. Organisationer som exempelvis propagerar för att kvinnor inte bör få tala med främmande män eller att sexuella minoriteter förtjänar att dö bör inte få skattemedel för att framföra sitt budskap. Det går att upprätthålla en åsiktsmässig bredd kring vilka organisationer som får offentligt stöd, utan att för den skull ge bidrag till organisationer som aktivt propagerar för att alla människor inte är lika mycket värda.

Johan Lind
Liberala Studenter Stockholm

NewsmillExp. AB. Exp. SvD. Newsmill. Newsmill. Newsmill. Newsmill. SR. Exp. SR. DN. SvD. DN. SR. SvD. DN Debatt. DN Debatt. GP. SvD.

8 kommentarer:

 1. är du rasist eller?

  SvaraRadera
 2. Så fort en invandrare kommer in i ett parti ska rasisterna klaga, det är väldigt svårt att få in invandrare i de olika samhällsbärande benen, religion och militär/polis verkar fungera men media och politik där söker vi dem med ljus och lykta. I ett mångkulturellt samhälle tycker människor olika - lär er respektera det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Istället för att inse att de flesta kritiska röster som hörts mot Omar så buntar du ihop alla invandrare till en stor hög i tron att det gör dig till en god- antirasistisk människa. Jag kan informera dig att de högsta rösterna som höjts mot denne Omar har varit från muslim- folk i allmänhet är för rädda för att våga säga något. De vill inte att folk ska tro att denne man som är emot mänskliga rättigheter på något sätt representerar dem- och det förstår jag. Tråkigt bara att det finns rasister som du som tror att alla muslimer tycker exakt lika.

   Radera
 3. Det räcker med att man umgås med sådana skäggiga eller beslöjade typer så visar man att man accepterar sådana medeltida och odemokratiska värderingar. Eller att Mona Sahlin tar på sig slöjan och underkastar sig till denna könsdiskriminerande totalitärideologi.
  Om ni i FP vill rädda ert skinn, gör er av med Ullenhag och börja tänka på Sverige.
  Såna som ni har gjort "liberalism" till ett negativt ord.

  SvaraRadera
 4. Kritiken mot Omar hade direkt pekats ut som rasism i all media om liknande kritik uttalats under 70, 80, 90 och början av 00-talet. På nyhetsmötena hade all publicering av dessa händelsen omtalats att "om vi publicerar detta spär vi på rasismen". Vad har hänt på de senaste åren? Är det numera ok att spä på rasismen, hade dåtidens rasister rätt, är det ny agenda med ny generation som tagit över makten på redaktionerna, eller har de gamla fått avgångsvederlag? Det mediakonsumenten inte vet har den inte ont av, brukar man också säga. Den här utvecklingen är oroväckande eftersom det som media pekar ut som rasistiskt idag förmodligen kommer att uttalas av media själva om 10, 20, 30 år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utan belägg eller källhänvisning hittar du på vad som skulle hänt om Omar hade utsett till S påläggskalv 1971 och sedan spekulerar du om hur det kommer att se ut om 30 år. Sedan ser du en tydlig men oroväckande trend i det.

   Radera