25 april 2011

Grov misshandel

Det är förstås domstolens uppgift att bedöma eventuella brottsliga gärningar, men om domaren har drabbats av tinnitus och permanent nedsatt hörsel för återstoden av sitt liv hoppas jag att rättssystemet betraktar det som grov misshandel. Det vill säga fängelse i lägst ett år och högst tio år. En förundersökning borde inledas omedelbart.

Det kastas sannolikt inte in tiotalet knallskott utan att många vittnen ser vem eller vilka som gör det. Det finns således antagligen fler än gärningsmännen som vet vem eller vilka som är skyldiga. Alla i publiken som var på plats bör göra allt de kan för att underlätta polisens arbete.

Förundersökningen bör inledas idag - inte först på tisdag efter påskledigheten eller när läkare har konstaterat öronskadan, utan idag. Hur myndigheters saktfärdighet under kvällar och helger drabbar enskilda individer har Liberala Studenter bloggat om tidigare.

Johan Lind
Liberala Studenter Stockholm

DN. SvD. SvD. SvD. SvD. Ab. Ab.
GP. GP. GP. DN. Exp. Exp. Exp. Exp. Exp. Exp.
DN. Exp. SvD. DN. SvD. SvD. DN. DN. GP.

9 kommentarer:

 1. Grov misshandel har en ändrad straffskala nu för tiden efter införandet av rubricering mycket grov misshandel.

  SvaraRadera
 2. Ja, dessa våldspersoner bör sättas dit hårt. Hörselskador är livslångt och tinnitus kan vara grymt plågsamt. De/den bör sättas i fängelse.

  Om man vore mer barbarisk skulle man förorda en spik i örat på förövaren.

  SvaraRadera
 3. Ta reda på vem/vilka förrövarna är och låt dessa betala skadestånd till Wärnmark samt böterna som AIK blir skyldiga att betala. Samt livstids avstängning från samtliga allsvenska matcher.

  SvaraRadera
 4. Fast nu var det faktiskt från Syrianska läktaren som knallskottet kom...

  SvaraRadera
 5. Som sagt. Ett tiotal knallskott hördes. Domaren påverkades av ett, alldeles vid sittplatserna? Kastades/tappades det från sittläktarna? Kasstades det mot sittläktarna? Ett flertal skott small av på läktaren/båda läktarna?
  Det lät som ett halvt krig därnere iallafall.
  Borde vara hyfsat lätt att få en överblick från CanalPlus's videobilder.

  Man är inte normal i huvudet om man kastar explosiva föremål mot andra människor.

  (Kan det för övrigt inte bli så att båda lagen tilldelas straff för händelsen, om det visar sig vara rikspuckon ur båda supporterskarorna som försökte skada andra människor?)

  Mvh

  SvaraRadera
 6. Häng dem högt

  SvaraRadera
 7. det värsta är att många som får grov tinnitus tar livet av sig

  SvaraRadera
 8. Tar man med sig knallskott på en fotbollsmatch bör åtalspunkten vara förberedelse till upplopp, förberedelse till misshandel, förberedelse till allmänfarlig verksamhet = fängelse i över två år.
  Klacken vet naturligtvis vilka puckon som det handlar om. Men fega jävlar är fega jävlar.

  SvaraRadera