13 november 2010

Aung San Suu Kyi äntligen frigiven

Det är glädjande att demokratikämpen Aung San Suu Kyi äntligen har släppts ur sin husarrest. Hon och andra politiskt engagerade i Burma har utsatts för djupt orättvis behandling genom åren. Landet styrs fortfarande av militärjuntan och det är viktigt att komma ihåg att det fortfarande finns många andra samvetsfångar i Burma. Vägen som landet har att vandra är lång. Förhoppningsvis kommer Aung San Suu Kyi att fortsätta kämpa för att utveckla Burma i riktning mot demokrati och respekt för mänskliga rättigheter. Det är beklagligt att man inte kan utesluta att hon på nytt riskerar att bli fängslad av politiska skäl.



Uppmaningen att frige Aung San Suu Kyi syns här framför EU-parlamentet som fick besök av Liberala studenter Stockholm hösten 2009.

Johan Lind
Liberala studenter Stockholm

1 kommentar:

  1. Jag vet inte om hon är så mycket demokrat som många vill tro. Hon kommer från en politisk familj och vill att buddism skall ha inflytande i politiken. Det låter oroande. Ännu mer oroande är alla svenskar som inte har ett kritiskt tänkande. Inte emot henne, Dalai Lama eller Nelson Mandela. Naivia...

    SvaraRadera