11 maj 2009

Det Liberala Flaggskeppet Europa

På självaste Europadagen deltog Liberala Studenter Stockholm i lördags i Europas största vattenkarnival Squvalp som anordnas av KTH. Redan klockan 6 på morgonen infann sig 7 hugade liberaler på Smedsuddsbadet på Kungsholmen i Stockholm. Dagen till ära hade bidraget EU-tema och det Liberala Flaggskeppet Europa kunde stolt sjösättas. Den större flotten hade EU-flaggan i topp medan den turkiska flaggan vajade över den mindre flotten. Flaggskeppet lyckades både undvika att blåsa iväg (vilket mest dramatiskt drabbade KTH:s kårstyrelses ballongfarkost) eller brytas isär och kunde landa säkert på stranden.

Den turkiska flotten drogs symboliskt in mot den Liberala Flaggskeppet under färden. Liberala Studenter Stockholm stödjer EU:s fortsatta utvidgning och Turkiets medlemsaspirationer. Vi ser fram emot den dag då unionens gränser går mot Georgien, Armenien, Iran, Irak och Syrien. Det är en intressesfär som heter duga för en organisation som hittintills gjort krig i Europa till en otänkbarhet.
Vidare kan rapporteras att det är riktigt riktigt kallt i Riddarfjärden och att KTH-sittningar inkluderar nachos, spagetti och byxspräckande uppblåsbara hinderbanor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar