13 april 2011

Pinsamt gullande med kungen

Det är pinsamt att se svenska storföretag använda det odemokratiska kungahuset för att marknadsföra sig i utlandet. Runt om i världen riskerar människor sina liv i uppror mot diktatorer som har tagit över efter sina fäder eller kommit till makten på andra odemokratiska sätt. Då tycker svenska storföretag att det är passande att åka jorden runt tillsammans med en statschef som har ärvt sitt ämbete.

Jag föredrar att köpa produkter och arbeta för företag som sätter kompetens och duglighet i första rummet. Inte släktskap. Monarkin är förlegad. Den har ingen plats i det moderna samhället och de ceremoniella uppgifterna bör föras över på vår 24 män och kvinnor starka regering. Kungahuset bör avgå på eget initiativ - för Sverige i tiden.

Johan Lind
Liberala Studenter Stockholm

DN. GP.

1 kommentar:

  1. Jag tycker vi bygger et hus på Skansen, det s.k. Kungahuset. Där placerar vi Kungen och hans familj bakom galler, typ de som Viktoria fått kring Haga Slott. Tänk vilken attraktion bland sälar och kalkon. Och om ett tag så kanske lillprinsen på lillskansen kan ta emot.

    Allvarligt talat - det kungahus vi har just nu kan vi både ha och mista. Så varför införa republik bara för man avskaffar Kungen? Kungens nuvarande uppgifter, dvs representation, kan väl göras av statligt anställda.

    SvaraRadera