6 december 2011

Höjda trängselavgifter rätt väg

Att höja trängselavgifterna och att bygga fler betalstationer är rätt väg att vandra för att motverka fordonstrafikens många negativa konsekvenser för stadsmiljön. Stockholms trafiksystem behöver ställas om i riktning mot fler gångtrafikanter, cyklister och utbyggd kollektivtrafik. Höjda gatuparkeringsavgifter är också önskvärt för att frigöra utrymme, få ned antalet bilar i innerstaden och minska utsläppen från bilister som cirkulerar i jakt på en parkeringsplats. När utbudet är mindre än efterfrågan är det rimligt med prishöjningar.

Det är glädjande att trafikborgarrådet vill göra det mer attraktivt att ta sig fram till fots i Stockholm. Gång och cykling är miljö- och hälsomässigt ännu bättre än kollektivtrafik. Jag vill slå ett slag för de stora fördelar som finns med att bo relativt nära arbetsplatsen för att undvika långa transporter som är skadliga för såväl individen, samhället som miljön. En rörligare bostadsmarknad med hyror närmare marknadspriserna vore ur detta perspektiv önskvärt.

Johan Lind
Liberala Studenter Stockholm

SvD. DN. DN. DN.
SvD. DN. SvD. SvD.

5 kommentarer:

 1. Nämen, absolut, jag kan GÅ från VÄSBY till SOLNA där en av kunderna sitter.. eller varför inte försöka åka KOMMUNALT: "Hej kära kund, jag sitter fast på tåget.. kommer till dig om,,, hmm 1h45min..."

  Innerstan' är en sak, där går det snabbt och det finns parkeringsgarage överallt,, lite svettiga priser på 60kr/h kanske, men men.

  Runt OM stan', är någonting helt annat. Johan, du kanske skall försöka ta dig på ett snabbt sätt mellan förorterna i otid.

  Höjer men trängselskatterna så kommer det bli värre: Alla kommer vilja försöka åka RUNT stationerna,, varpå gränskommunerna kommer kloggas igen totalt - någonting som var uppenbart när man införde trängelskatterna och något som fortfarande är lika problematiskt. Detta kommer bara göra det värre då alla som är snåla nog att inte betala skall trängas överallt där det är gratis att åka..

  ...om man har problem att GÅ i stockholm, så bode man nog se över sin hälsa, för övergångsställen, knappar, rödljus, trottoarer och gångvägar kryllar det om.

  SvaraRadera
 2. Runar Bajskorv6 december 2011 23:03

  Ha ha ha. Det knarkas och sups alldeles för mycket bland dagens korrupta politiker, PÖSS!

  SvaraRadera
 3. Jaaaa satsa på cyklar. Alla vill cykla när det är 15- ute. Gratis hasch i alla kiosker oxå!!!

  SvaraRadera
 4. Lägg ner trängselavgifterna, dom är ett satans otyg. Stoppa avgifterna omedelbart.

  SvaraRadera
 5. Nu ångrar jag absolut inte att jag lämnade Folkpartiet Liberalerna. Att tvinga folk att gå och cykla i hällregn och snö samt att låta enbart de rika få tillträde till innerstan med bil är knappast liberalism för mig.

  SvaraRadera